tirsdag 1. november 2011

Opphold i Haugesund

Siden denne bloggen handler litt om hverdagsliv også, så kan jeg jo si det at jeg har hvert en uke i Haugesund på noe som kalles Bekhterevs-skole. Det er en skoleuke for folk som har fått diagnosen Bekhterevs sykdom, noe jeg da har fått.

Det er en kronisk revmatisk sykdom som går i hofter, bekken, rygg og bryst, nakke osv. Det er mange grader innen dette, og jeg har det da i bekkenet. Til tider kan det være intenst vondt...

 Så hvis jeg er trøtt, ikke greier å sitte lenge eller stå lenge, stivner til litt eller samme hva, så er dette grunnen... Regner med de fleste forstår det. :-)

Men det er ikke så negativt å ha fått denne sykdommen synes jeg selv. Det er fordi at en bestemmer selv hvor vondt en vil ha det til en viss grad. Da ved trening. Hvor fantastisk er ikke det! En behandler sykdommen med å trene, noe som er bra for helsa, humør og selvfølelse!

Før jeg fikk diagnosen i juni i år turte jeg ikke å gjøre for mye i frykt for å ødelegge mer enn det allerede var. Så å få vite at jeg kan trene og gjøre hva jeg vil, så mye jeg vil, jo du kan si jeg ble glad, lettet og ikke klarte å la vær å smile på en stund! Og for å si det rett ut! Treningen har gjort underverker! Jeg har ikke så mye smerter som tidligere, og får jeg smerter, så er de over til neste dag. Ikke som før, da det kunne gå dager og uker før det ga seg sånn noe lunde.
Selv om jeg hele tiden kjenner at det ligger noe der, så velger jeg å fokusere på andre ting som er positive. Dermed klarer jeg mer, og får mye mer ut av dagen :-)

Selvfølgelig har det ikke blitt en dans på røde roser. Det er ikke alltid jeg er så motivert for trening før jeg kommer igang. Og noen ganger bremser smertene meg. Jeg kan ta smertestillende medisiner, men kan ikke si at det er så fristende å svelge tabletter.

Det jeg også lærte på denne uka var at det var normalt at revmatikere var trøtte. Så det var deilig å få bekreftet det, og at det ikke var jeg som var værsyk eller noe sånnt. Ei som var der oppe sammen med meg hadde perioder der hun var i seng kl 20.00 og sov til morgenen hver dag! Sånn kunne sikkert jeg og gjort en hel del av tiden, men jeg liker å bruke kvelden på å være sammen med Gisle og på å lage nye ting...

http://www.revmatiker.no/
http://www.bekhterev.com/


Tusen takk for et kjempe bra tilbud for oss som har revmatiske sykdommer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar