mandag 14. mars 2011

Litt småprosjekter

Nå er det jo blitt en stund siden jeg oppdaterte bloggen merker jeg! Tiden flyr avgårde når vi har en liten koseklomp som er våken mye av dagen, og på kvelden så finner jeg somregel frem strikkeprosjektet mitt. Nå har den lille babykjolen blitt ferdig, har sydd på en arm, og etter å ha sittet å sydd og festet tråder en stund, gikk jeg over på å træ perler, og nå hekler jeg perlekant på kjolen. Tror og håper at resultatet blir bra. Det som gjenstår på denne kjolen er å sy på en arm til, hekle ferdig kanter og strikke krage. + sy på knappene som er søte små hjerter.

I tillegg holder jeg jo på med genseren til Gisle. Har begynnt på arm nr 2. Måtte legge til nesten 20cm pr. arm og en 10-15cm på bolen. Gisle er tross alt 193cm lang, og hadde jeg ikke målt ham, så hadde genseren blitt altfor liten! Tekk og pris for målbåndene!!!

Tenkte og å legge ut noen nye blider av noen småprosjekter jeg har hatt. Da har det blitt en hals, et par med sokker, noen pulsvarmere av egen oppskrift og noen pannebånd og luer.

Her er den ene lamalua. Den er strikket i håndspunnet ull. Gisle har brukt denne veldig mye, og det har til og med hvert nødvendig med litt lapping av to hull. Tror han kom borti noe når han holdt på å lage huset til lamane på beitet...

Lamalue nr.2. Denne er strikket med 4rett og 4vr i 4 omg, så har de byttet om, slik at det ble et rutemønster. Lua ble litt liten, så nå venter vi bare på at Adrian kan komme oppi den etterhvert. Disse luene er utrolig gode og varme. Så er denne også strikket i håndspunnen "Maria-ull".


Sånne pannebånd har det blitt noen av. Supre å gi i gave, og de er laget på en kveld! Ifølge oppskriften skal det være en knapp, men jeg har to. Så har jeg også "krympet" den litt, for de ble veldig store. Kjempe fornøyd med denne type pannebånd!


Da vi var i Selbu for et par år siden, måtte jeg jo bare kjøpe litt Selbugarn. Dette er er Selbu pannebånd. Når jeg skal strikke mønster, ja da går det sakte. Men øvelse gjør mester sier jeg bare. Så det er bare å strikke mønster i ny og ne.


Sånne tøffler går unna som det suser å lage. De er gode og varme også. Her har jeg strikket med dobbel tråd, og det er heklekant rundt åpningen. De er også supre som gave, kanskje med noen stilige knapper til pynt? Kun fantasien som setter grenser!


Pulsvarmere etter egen oppskrift. Har brukt perlestrikk på midten. De mørkegrønne er tovet i tillegg, og selv synes jeg de er supergode å ha på! Det er jo bare kjempe gøy å lage ting som går fort, for da blir hvertfall jeg mer og mer motivert på å lage flere plagg.


Sokker må en jo også ha.  Disse er strikket i robust fra Sandnesgarn. Det er et mykt garn som ikke klør og stikker, så da klarer jeg å gå barbeint i disse. Gode og varme er de!


Så har jeg laget en hals i falk fra Dalegarn. Denne isolerte godt i og med at den brettes dobbelt. Kjekke farger også, så da blir den ekstra stilig å gå med!


Sist men ikke minst. En lue med åpen topp. Så da trenger ikke håret å ligge i en slapp hale i nakken, men i en topphale på toppen! Synses selv det var ganske genialt, og det føles som om luen er tett. Har laget heklekant både oppe og nede. I fronten har jeg sydd en lama i maskesting, enkelt og greit for å "piffe" den opp litt.

Da har jeg vist fram litt av det jeg driver med idag også... Det er så gøy med håndarbeid, for mulighetene er UENDELIGE på hva du kan lage og få til, bare du tørr å prøve. Gøy og givende er det uansett!

7 kommentarer:

 1. Så utrule mykjy fint å artigt du laga! Må nok få nokon oppskrifta tå de ser e, spesilet på dei pannebåndo:D Sku ønske e fekk meir tid t strikking og hekling! Går temmele treigt med strikking i eksamenstida:p Håpa alt står bra t me heile familyn(tobeinte og firbeinte)!

  SvarSlett
 2. Hei Lene!
  Takk for dæ ;) allti jilt å hørra! Du kan få oppskrift på kæ du vil, he d mesta sga du sjå ;)
  Kan tenka mg d æ travelt m eksamen ja, d æ sånne gånge æg æ glae for å væra færige! (føreløbigt jaffal :P)
  Kjæme dåkke t påsken? Hadde våre jilt å troffe dåkke, så æ d jo nogen ulldotta så trenge litt frisering hihi
  Alt bara vel hær, han litle vekse altfor fort! Håbe alt æ flott sjå dåkke ao! Å at våren he kåme ;)

  SvarSlett
 3. Ja, takk!:)
  Hadde eksamen i kropp og helse i dag, gikk helt ok:) Neste er fysikk om ei viku og de æ ein smule mindre logisk:p
  E ska jobbe heile påske heime her:p Så e ska ikkji nedover dessverre:( Men, rein arve ska og han klipper dei heilt sikkert!;)
  Her er alt fortyrllande! Og våren er endelig her:D I dag blei middagen fortært på verandaen:) Håper dikka kjem på besøk ein gong før mø fløtt :)

  SvarSlett
 4. Du får d te du vettu ;) Ingen problem i d heila!
  Okai, d må t m litt arbei ao hehe då bler di sikkert friserte hvis han he lyst t å klyppa litt.
  D æ så hærligt m våren så he kåme, heilt fantastisk! Me he ao hatt en del godt ver så me he fått nyda solå. He kje så møye terrasse ennå då men :P
  Satse på at me får kåme på et besøg. Gisle snakke om å ha ei vega færi snart, så då konne me jo toge turen t dåkke ;) Hadde våre knall jilt å troffe dåkke ijen jaffal :D

  SvarSlett
 5. Det hadde vøre utrule koselig!:D Ha ei fin påske, og vår! Og lykke t med flyttinga:)

  SvarSlett
 6. Hvor finner jeg oppskrift på pannebåndet m selbumønster. Det var utrolig fint

  SvarSlett
 7. Heisann!

  Har du mønster på Selbu-pannebåndet eller vet et sted dette er å oppdrive? Det var utrolig fint! Takk :)

  Hilsen fra Maiken

  SvarSlett