fredag 25. november 2011

Godgutten ble 1-år 26.oktober! (litt forsinket oppdatering kanskje....?)

Godgutten til mor og far ble 1 år 26.oktober 2011! Året har gått utrolig fort, med mye som har skjedd. Og ikke minst ennå mer kjekke opplevelser! Du er en utrolig herlig gutt Adrian! Vi er så veldig veldig glade i deg! Mange klemmer fra mor og far <3 <3 <3



 Far pyntet til uglekaka. Og den var jammen tøff! takk til farmor som laget den, og far som skar den ut og pyntet den :)

 Det ble dekket med sjørøvere da vi skulle ha barneselskap. Det ble så stilig atte!
 Mmmm.... Det var jammen godt med kake!
 Og det synes Karen også ;-)
                                     
 Her sitter vi å koser oss med kake og gele.
 Noen ville ha kos også, sånn som her. Vet ikke om Karen var så klar for kos ennå, eller?
 Men Sven fant andre ting å gjøre etterpå.
 Marie tar en telefon, til hvem mon tro?
 Ballongene var veldig spennende, og det kunne smelle når som helst. Heldigvis slapp vi det hihi.
 Markus hadde det også festlig :-)
 Her var det mye vi ikke har hjemme!
 Og på kvelden så kom familien. Fullt hus hele dagen!

 Nora er smilende og fornøyd som vanlig! Søte søskenbarna ;-)
 Spill ble det også litt av. Vi hadde en kjekk dag alle sammen!
Tilslutt så har vi gavebordet. Mange flotte ting! Tusen takk til alle som kom å gjorde dagen perfekt! :-D

onsdag 9. november 2011

Bursdagspresanger

Da svigermor og mannen nettopp fylte året så tok jeg strikkepinnene fatt. Til svigermor laget jeg goe leggvarmere i alpakka og kitten fra sandnes. Hun ønsket seg det, så da ble det sånn :)
Jeg sydde på noen knapper for å pynte de opp litt, og en filtet blomst på den andre som var festet med sikkerhetsnål. De ble visst gode og varme, så da er jo oppdrag utført! :-D


 Til Nils laget jeg en hals. Han hadde gått rundt med skjerf, og det synes jeg selv kan være litt klumpete og ubehagelig til tider. Derfor falt valget på hals etter å ha hørt med både Gisle og svigermor Solveig. Den er strikket i Nepal fra DROPS. Deilig garn som jeg kommer til å bruke igjen!


tirsdag 1. november 2011

Opphold i Haugesund

Siden denne bloggen handler litt om hverdagsliv også, så kan jeg jo si det at jeg har hvert en uke i Haugesund på noe som kalles Bekhterevs-skole. Det er en skoleuke for folk som har fått diagnosen Bekhterevs sykdom, noe jeg da har fått.

Det er en kronisk revmatisk sykdom som går i hofter, bekken, rygg og bryst, nakke osv. Det er mange grader innen dette, og jeg har det da i bekkenet. Til tider kan det være intenst vondt...

 Så hvis jeg er trøtt, ikke greier å sitte lenge eller stå lenge, stivner til litt eller samme hva, så er dette grunnen... Regner med de fleste forstår det. :-)

Men det er ikke så negativt å ha fått denne sykdommen synes jeg selv. Det er fordi at en bestemmer selv hvor vondt en vil ha det til en viss grad. Da ved trening. Hvor fantastisk er ikke det! En behandler sykdommen med å trene, noe som er bra for helsa, humør og selvfølelse!

Før jeg fikk diagnosen i juni i år turte jeg ikke å gjøre for mye i frykt for å ødelegge mer enn det allerede var. Så å få vite at jeg kan trene og gjøre hva jeg vil, så mye jeg vil, jo du kan si jeg ble glad, lettet og ikke klarte å la vær å smile på en stund! Og for å si det rett ut! Treningen har gjort underverker! Jeg har ikke så mye smerter som tidligere, og får jeg smerter, så er de over til neste dag. Ikke som før, da det kunne gå dager og uker før det ga seg sånn noe lunde.
Selv om jeg hele tiden kjenner at det ligger noe der, så velger jeg å fokusere på andre ting som er positive. Dermed klarer jeg mer, og får mye mer ut av dagen :-)

Selvfølgelig har det ikke blitt en dans på røde roser. Det er ikke alltid jeg er så motivert for trening før jeg kommer igang. Og noen ganger bremser smertene meg. Jeg kan ta smertestillende medisiner, men kan ikke si at det er så fristende å svelge tabletter.

Det jeg også lærte på denne uka var at det var normalt at revmatikere var trøtte. Så det var deilig å få bekreftet det, og at det ikke var jeg som var værsyk eller noe sånnt. Ei som var der oppe sammen med meg hadde perioder der hun var i seng kl 20.00 og sov til morgenen hver dag! Sånn kunne sikkert jeg og gjort en hel del av tiden, men jeg liker å bruke kvelden på å være sammen med Gisle og på å lage nye ting...

http://www.revmatiker.no/
http://www.bekhterev.com/


Tusen takk for et kjempe bra tilbud for oss som har revmatiske sykdommer!

Håndspunnet garn!

Har lært meg å spinne, og har fått laget to nøster :) Selvsagt så er det ikke noe jevnt garn, men det er hvertfall spunnet for hånd, og jeg har klart det! Utrolig gøy, og jeg skal ærlig innrømme at jeg er en smule stolt! :-D Koser meg med rokken, og over å se resultatet. Og jeg har en anelse om at det kommer til å bli en del garn, for jeg har ennå 3 3/4 lama igjen å karde og spinne!!!


Veldig, veldig stolt av mitt første nøste/hesple! Dette blir det garantert mer av!

Og forresten; er det noen som har karder, så blir jeg glad :) Har ett par, emn de er litt små. Og de store jeg har er så gamle, at læret begynnte å smuldre opp... :-/ Ikke bra...

Uansett, så er det å lære seg å spinne utrolig gøy, og noe jeg er sikker på at jeg kommer til å drive mer med! Så tusen takk Cathrine for at du ville lære meg dette!

 *Kjempe glad*

Pannebånd

Pannebånd har jeg laget en del av tidligere. De er kjempe lette å lage, og det går fort! På pinne nr 4, og ca 100 + - masker. Jeg er fornøyd med utseende på de også. Det ser nemlig ut som om det er mønster i det, men egentlig så er det bare rett og vrang. Jeg har valgt å ha en knapp i hver ende, da det er mulig å justere hor stramt eller løst du velger å ha det.


 Dette pannebåndet er strikket i lama fra egne dyr. Har sydd på merkelapp og en liten skytsengel.
 Søte engelen som er kjøpt på bok og media på Nærbø. Panduro som leverer disse.
 Synes det er fint med treknapper i disse. Dette pannebåndet gikk til en tante av mannen min. Hun hjalp oss å sy et gardin, så synes det passet å gi et pannebånd nå som vinteren er i annmarsj :)
 Sånn ser pannebåndet ut på. Dette er et gammelt bilde fra før Adrian ble født. Likte fargene veldig godt, men husker ikke hva slags garn det er...

Pulsvarmere i lamaull med navnelapp!

Tidligere så spurte jeg Anita, ei som Gisle gikk i klasse med i Steinkjer, om hun ville tegne en gris til meg, som jeg bruker som min logo. I og med at navnet har blitt FyttiGrisen, passet det kjempe godt. Da Anita sa ja til å tegne grisen ble jeg kjempe glad! Og som betaling har jeg heklet et par pulsvarmere i lamaull til henne. For å gjøre de litt mer spennende så tok jeg å heklet en kant med knall rosa. Må si jeg ble fornøyd med resultatet, og håper at Anita kan bruke dem.



Slik ble navnelappen min seende ut. Den er bestillt på http://www.minanamnband.se/ Kjempe god sevice, og ikke minst, KNALL BRA resultat!